ZAŠTO JE YOGA&DETOX CHALLENGE 21 DAY HOLISTIČKI PROGRAM KOJI NEGUJE TELO I UM KAO CELINU?

ZAŠTO JE YOGA&DETOX CHALLENGE 21 DAY HOLISTIČKI PROGRAM KOJI NEGUJE TELO I UM KAO CELINU?

•PROLEĆNI DETOX CELOG ORGANIZMA•

Koliko god da se trudimo često nismo u mogućnosti da izbegnemo toksične i nezdrave materije kojima smo okruženi. Ne možemo 100 % da izbegnemo hranu koja je hemijski tretirana, hemiju kojom negujemo telo, lekove, vodu i druga pića koja konzumiramo, vazduh koji svakog časa udišemo,  da sprečimo stres i nepredviđene događaje koje život donosi. Ne možemo da promenimo društvene okolnosti u kojima živimo ili da dodamo sat dva dnevno kako bi postigli sve što želimo.

Ali, postoje stvari koje MOŽEMO da uradimo za sebe i svoje zdravlje.

Nekoliko puta u toku godine dostupan Vam je ovaj program ukoliko prepoznate da baš vama odgovara i da će vam pomoći u čuvanju zdravlja i negovanju psihofizičke lepote. U ovom tekstu ću vam opisati detaljno o kakvom program je reč i šta delujući kroz njega dobijate.

Program je dizajniran tako da vašem celom organizmu pomogne da smanji toksičnost, otkloni uzroke stvaranja toksina u određenoj meri od životnih navika do psihološkog pristupa sebi i načinu  života koji vodite i uspostavi ravnotežu u funkionisanju i zdravim navikama. Program traje tri nedelje.

 

Na koji način postižete psihofizičku ravnotežu, čist organizam i zdrave navike kroz ovaj program?

1. Restruktivnom ishranom tokom tri nedelje koja podrazumeva smanjen unos prerađenih proizvoda i povećan unos svežih namirnica i vode. Nije potrebno mučiti se gladovanjem i gubiti kilograme koje posle brzo vraćamo jer su stare navike i dalje prisutne. Neophodno je uzimati hranu punu hranjivih vrednosti na vreme i stavrati nove nove navike koje podržavaju zdravlje.

2.Trodnevnim intenzivnim detoxom u drugoj nedelji programa

 Housewife detox je jedinstven trodnevni program  detoksikacije organizma koji je  zasnovan  na konzumiranju 3 obroka: doručka u vidu detox green juice, u među obroku detox green powder (super green napitak sastavljen od spiruline hlorele lucerke i jecmene trave), ručka se sastoji od detox salate ( zelena salata, avokado , krastavac), detox čaj u popodnevnim satima i rana večera detox čorba ( zelena boranija, tikvice zuccini, paradajz, beli luk, stabljika celera, začinsko bilje).

Housewife detox je detox program koji u svom trodnevnom jelovniku ima jedan čvrst obrok kako se u trodnevnom procesu ne bi zanemarila funkcija žvakanja, koja je od ključne važnosti za zdravo funkcionisanje organizma. Tokom trodnevnog detox programa organizam se čisti od toksina i izbacuje štetne materije iz organizma. Tokom procesa, mokrenje se povećava, izbacuje se višak tečnosti iz  oganizma i štetne materije. Gubi se od 2-4 kg telesne težine.

3.Praktikovanje joga asana za detox, omekšavaju se blokade u mišićima i zglobovima, vežbe pomažu telu da se opusti i da oslobodi toksične materije koje se zadržavaju u zglobovima i mekom tkivu. Poznato je, da je joga praksa i filozofija koja čuva i unapređuje zdravlje. Postoji niz detox položaja koji se izvode određenim redom i tempom koji podstiču metabolizam da brže radi.

4Tri ključne tehnike joga disanja kojima se unose velike količine kiseonika u krv i pospešuje ćelijska razmena tvari i do 10 puta više nego pri normalnom disanju. Za vreme programa učesnici uče da ovladaju i intenzivno koriste tehnike disanje tokom programa, koje smiruju nemirni um i relativno brzo dovode nervni sistem u ravnotežu. Za vreme izvođenja vežbi praktikant uči da spaja disanje sa pokretom i spontano postaje svestan i usredsređen na sebe i trenutak u kome se nalazi. Svesnost je najvažnije dostignuće koje joga pruža praktikantu.

5.Smanjite kiselost organizma pravim izborom namirnica koje povećavaju alkalnost i smanjuju kiselost organizma kriz savetovanje tokom programa.

6.Smamjite napetost nervnog sistema. Dokazano je da osim hrane, napetost nervnog sistema utiče na rad organa  a sters povećava kiselost organizma. Yoga disanje smiruje um i dovodi nervnih centare ili pleksuse u ravnotežu -smirenost.

 Zašto je to važno?

 Sav stres kao i posledice stresa na prvom mestu napadaju naš nervni sistem a zatim kao posledica napetog nervnog sitema javlja se nestabilnost mentalne i emotivne prirode, koje se odražavaju na naše fizičko i mentalno zdravlje u vidu smetnji, poremećaja, gojaznosti ili bolesti. Pribegavanje stalnom grickanju ”nečega” kako bi se zadovoljila nervna i emotivna glad, poremećen san, slabije pamćenje i nemogućnost koncentracije na rad ili privatni život. Naše telo u stanju stresa luči hormone koji proizvode toksine, koji vremenom dovode do problema sa radom srca, štitne žlezde i drugih organa.

Disanje je najmoćniji prijatelj celog organizma. Priroda je obezbedila čoveku sredstvo detoksikacije koje radi stalno a to je disanje. Zato je važno naučiti pravilno koristiti disajni aparat, pogotovo u situacijama koje donose stresni momenti. Za vreme programa koristeći tri tehnike joga disanja oslobodićete blokiranu i toksičnu energiju nakupljenu u nervnim centrima ili čakrama.

 Zašto je to važno?

Nervni centri ili čakre (6 glavnih) su mesta ili vrtlozi koji transformišu energiju koju primamo ( u komunikaciji sa ljudima, iz okoline, stavri i atmosfere oko nas) i prilagođavaju je da je bezbedno prihvatimo i integrišemo u svoj nervni sistem. Sigurno vam je poznat osećaj mučnine u stomaku ili pritiska u grudima kada imate problem u komunikaciji ili lične prirode. Šta se tu događa? Nervni centri koji su blokirani nisu u stanju da pravilno transformišu prijem energije u organizam kao što to rade kada su izbalansirani i stabilmi. Kao podledica takvih stanja javlja se pojačana nervoza ili depresivne epizode, pa čak i depresije.

Disanje utiče na smirivanje uma i daje bistriji sliku misli, koji možemo birati na način koji nas podržava. U napetom stanju toga nismo ni svesni a još manje imamo mogućnost da misli biramo Rešenje ovih problema nalazi se u disanju i meditaciji koja se posebno primenjuje za ovakva stanja. Uz stručno vođenje programa i podršku celog tima savladaćete navedene tehnike koje ćete moći koristiti posle programa u svakodnevnom životu.

7. Smanjite otoke u zglobovima i mekom tkivu. Zadržavanje tečnost u organizmu dolazi sa nagomilavanjem toksina i to se posebno primećuje na stopalima, na šakama i oko stomaka, a kod starijih preko 40 godina i oko velikih zglobova (Kolena, kukovi ). Tečnost u tkivu vrši pritisak na koštani sistem i zglobove, smanjuje pokretljivost zglobova, stvara bol u zglobovima i trnjenje u tkivu i zato se javlja osećaj tromog i teškog tela.

8.Očistite probnavni trakt od nagomilanih bakterija i parazita koji troše više od 50% našeg imunog sistema detox ishranom u kombinaciji sa joga asanama koje pospešuju i pomažu organizmu da se lakše oslobodi štetnih tvari nagomilanih tokom dužeg perioda.

9. Program uči telo i um da rade kao jedno, pokreće metabolizam i probavu hrane, kontrolisano disanje povećava međućelijsku razmenu tvari i naš organizam svesno radi kao najsavršenija mašina a detox je proces koji se prirodno odvija.

Fizička aktivnost kroz joga praksu, pravilno disanje tokom izvođena vežbi, restriktivna ishrana, velika količina vode podstiču metabolizam da radi i izbacuje sve suvišno napolje, iz mišićnog i mekog tkiva, vitalnih organa i zglobova. Uravnotežen nervni sitem pospešuje rad žlezda koje regulišu metabolizam i rad hormona. Događa se harmonija kojja se zove CELOVITOST I FUNKCIONALNOST ORGANIZMA.

10. Povećate nivo pozitivne energije

KADA JE ORGANIZAM ČIST I STABILAN energija izvire iz njega i svega sto konzumira. Misli su bistrije i brže a kreativnost slobodnija. Kreativnost dolazi kroz energiju misli i emocija a povećana fleksibilnost celog tela (zglobova, ligamenata tetiva i mišića) donosi  onaj moment u kojem se osećate  lakše i poletnije, imate veću fizička otpornost i jači imunitet.

11. Naučićete da praktikujete svesnost kroz jogu i povratiti samopouzdanje.

Imaćete mogućnost da ustanovite nove podržavajuće navike.

Naučite šta je meditacija i osetite njene benefite u praksi kroz smiren um i biranje misli

Povećate mentalnu i emotivnu stabilnost

Poverenje u sebe.

Uz sve ovo izgubićte 2-5 kg telesne težine, poboljšati stanje kože, povećati libido, izdužiti i zategnuti mišiće.

Za sve ovo neophodno je Vaše aktivno učešće u celom program!

Šta još?

Mi vam nudimo rad u grupi i individualnu coching podršku 60 minuta za svakog učesnika tokom programa, motivacionu podršku. Prepoznavanje i rešavanje emocionalnih blokada kroz individualne sesije sa Jovankom Vajagić 

Zasto program traje 3 nedelje?

U prvoj nedelji telo i um primećuju da se nešto dešava, umoran i krut organizam polako se opušta. Faza prilagođavanja

U drugoj nedelji telo primećuje smer i promene i pokušava da uđe u novi ritam. Um je zbunjen i pita se da li da prihvati ili odbaci promenu?  Faza krize

U trećoj nedelji telo i um se kroz program spajaju kao celina i aktivno prihvataju i podržavaju promenu Rezultati postaju vidljivi i osetni. Faza rasta

 Zašto časovi joge traju minimum 90-120min

Kada dođete na čas joge iz vaše svakodnevnice, vašem telu i mozgu je potrebno vreme da se smiri, prilagodi i sopzna unutrašnji rad na kome insistira joga praksa. Samo delovanjem iznutra ka spolja postižemo prave i celovite rezultate. Prvih pola sata organizam se smiruje i polako ulazi u program a zatim narednih 60 minuta prihvata elemente programa svesno.

Najbolje rezultate daje vaše aktivno učešće i naše znanje i rad sa vama .

  Uživajte sa nama od 10 aprila u „YOGA DETOX CHALLENGE „

Prijave i detaljne informacije o programu i rasporedu časova možete pročitati na:

www.yalc/rs/dogadjaji

Yoga&detox challenge tim